Een gezonde onderneming is al gauw een flink bedrag waard. Dat zit ‘m ook in zaken waar u vaak niet bij stil staat. Neem bijvoorbeeld uw handelsnaam, uw domeinnaam en de merken van uw producten. Die zijn zeer waardevol voor uw bedrijf. Reden genoeg om deze intellectuele eigendomsrechten goed te beschermen en actie te ondernemen op het moment dat concurrenten proberen mee te liften op uw successen. Andersom kan natuurlijk ook: een concurrent die vindt dat ú meelift op zijn succes. In beide gevallen weten wij raad.

Preventie (lees: procedures voorkomen) is een groot goed. Het begint bij gedegen advies over de bescherming van uw intellectuele eigendommen en overeenkomsten op het gebied van onder meer licenties, franchisenemers en geheimhouding. En als het toch tot een procedure komt, dan mag u rekenen op onze ruime ervaring. Wij hebben al meerdere successen behaald met procedures op het gebied van (inbreuk op) intellectuele eigendomsrechten.

Naast intellectueel eigendomsrecht verdient het ICT-recht -dat verwant is aan het intellectuele eigendomsrecht- ook aandacht. Op alle niveaus: software(licentie)contracten en turn-key overeenkomsten, maar ook de inrichting van uw website en webwinkel, de huidige privacyrichtlijnen en elektronisch contracteren.

- Auteursrecht
- Merken
- Modellenrecht
- Octrooirecht
- Domeinnaamrecht
- Handelsnaamrecht
- Franchiseovereenkomsten
- (Software)Licenties
- Privacyregelgeving
- Elektronisch contracteren
- Website- en webwinkelrecht

Heeft u een vraag of kunnen wij u nu al helpen? Bel of mail ons óf stel uw vraag via ons OndernemersPlatform.

Meer rechtsgebieden